Vinterfågelmatning: Var är fåglarna?

2021-03-11 11:41:32, Lars
Jag började mata småfåglarna i vår trädgård i oktober -20. Efter någon vecka hade traktens fåglar hittat mataren och det var fullt med talgoxar, blåmesar, nötväckor, gråsparvar och ett par hackspettar. Solrosfröna gick åt som smör i solsken. Men ungefär när kylan kom i januari försvann alla, utom någon enstaka talgoxe. De sista två veckorna har vi inte sett en enda fågel i trädgården. Byter de revir under vintern, eller vad kan ha hänt?

2021-03-17 23:31:07, Marcus
Även en stor del av våra stannfåglar rör på sig en hel del, så det är inte konstigt att fåglar kommer och går. Sedan varierar aktiviteten på fågelmatningar med förekomst av mat i naturen. Finns det mycket frön på träden så kan det bli lugnare på fågelmatningar. Det beror även på väderförhållanden. Om det är kallt och mycket snö kan det bli mer fåglar vid matningen än om det är en mild vinter, men kyla och snö kan också göra att fler fåglar rör sig söder ut, även mesar.

Skriv ett nytt inlägg i diskussionstråden: Var är fåglarna?

Tillbaka till kategorin: Vinterfågelmatning

Vinterfågelmatning

Redan nu kan du börja mata dina småfåglar. Varje år försöker vi slå hål på myten om att "Har du en gång börjat mata måste du fortsätta hela vinter". Så är det naturligtvis inte. Avbryt när du själv vill! Fåglarna hittar snabbta andra födokällor.

Landskapsfåglar

Symboler för de svenska landskapen

FORUM

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.

Kontakt (ej frågor om fåglar)

E-post till webbansvarig: info(snabel-a)fageln.se
OBS! För fågelobservationer eller fågelfrågor, använd forumet.

© 2010-2022 fageln.se
CMS by N2CMS | HTML Template ResponseEve